Om mig Pia Frida Boäng

Sedan barnsben har jag vurmat för att uttrycka mig inom det konstnärliga och skapandet. Inspirationen fick jag av mina föräldrar. Far arbetade som konstnär och arkitekt, gjorde både utsmyckningar, skulpturer och tavlor. Mor var hattmodist och körsnär. Hon hade en egen modeateljé och affär i Västerås, där jag växte upp bland sammet, siden, organza och mängder med skinn av alla de slag. Även farmor var en stor läromästare för mig inom broderivärlden. Att mina händer skulle föra mig framåt i mitt yrkesverksamma liv var jag på det klara med redan i unga år.

Men att utbilda sig och få ett ”riktigt” yrke talades det tidigt om i min barndom. Barndomens skapande värld fick ge vika för en intressant tandläkarutbildning under 70-talet. Efter utbildningen bar det iväg till Norrköping i Östergötland. Jag fick använda mina händer att skapa fina leenden hos mina kära patienter och dessutom hjälpa människor med svår tandläkarskräck under 31 år av mitt liv.

Hösten 2009 vände jag blad i min karriär och sålde min tandläkarpraktik. Vintern 2010 hittade jag kärleken i Blekinge, efter idogt letande hittade vi vårt drömhus och flytten gick i september till fina Ronneby. Den 15 september 2011 öppnade jag till slut min efterlängtade ateljé! Här får jag mycket kraft och glädje till ny inspiration. Skapandet gör mig lycklig. Att göra alster för andra att använda och att glädjas åt, känns så inspirerande!

Min ateljé är tillika min dagliga arbetsplats och butik för kunder som jag öppnar efter överenskommelse på telefon, sms eller mail. Varmt välkomna att boka en tid!